Bel me niet register

Wat is het Bel-me-niet Register en van wie gaat het uit?

Het Bel me niet Register wordt beheerd door de Stichting Infofilter. De stichting legt verantwoording af aan de Minister van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. De Stichting vindt het van belang dat er een goede balans is tussen de belangen van de consument en die van het bedrijfsleven.

Als u niet meer benaderd wilt worden voor telemarketing, dan kunt u dit bij het Bel-me-niet Register aangeven. U kent de JA/NEE en NEE/NEE stickers op de brievenbus voor ongeadresseerd drukwerk; het Bel-me-niet Register plakt als het ware zo’n sticker op uw telefoon.

Nadat u zich heeft ingeschreven bij het Bel me niet Register, kan het gebeuren dat u toch nog een telefoontje krijgt. Dit komt doordat het enige tijd kan duren voordat uw inschrijving is verwerkt. Bovendien mag u wel gebeld worden door bedrijven waarmee u een langdurig contract heeft. Als u niet meer door uw leverancier gebeld wilt worden, kunt u dat melden bij de leverancier zelf.

Hoe werkt het Bel-me-niet register?

Op de site van het Bel-me-niet register kunt u aangeven niet meer telefonisch benaderd te willen worden. U kunt kiezen voor algehele afmelding, waardoor geen enkel bedrijf u telefonisch meer mag benaderen, behalve uw eigen leverancier/provider. U kunt er ook voor kiezen bepaalde branches blokkeren.

U hoeft uw afmelding slechts één keer door te geven. Uw gegevens blijven voor altijd geldig. Alle bedrijven zijn verplicht het Bel-me-niet register te raadplegen alvorens u te bellen. Let wel, uw eigen leverancier/provider mag u wel gewoon blijven bellen.

Wat zijn de gevolgen van het Bel-me-niet register?

Door u aan te melden bij het Bel-me-niet register wordt u niet meer ongewenst telefonisch benaderd voor informatieve of verkoopdoeleinden.

Toch is het Bel-me-niet register niet volledig waterdicht. De Stichting kan niet voor 100% garanderen dat u niet meer gebeld zal worden door telemarketeers, omdat bedrijven van buiten de Europese Unie onvoldoende bekend zijn met het Bel-me-niet register en kunnen zij onvoldoende aangepakt worden op het niet respecteren van uw wensen.

Weet u het zeker?

Daarnaast houdt uw aanmelding bij het Bel-me-niet register in in dat u zich in het geheel of gedeeltelijk afsluit voor aanbiedingen van welke bedrijf dan ook. Zo filtert u dus ook mogelijk nuttige informatie en interessante aanbiedingen, waar u profijt van had kunnen hebben. Denk dus goed na voordat u zich inschrijft.